12 september 2010

Jamie müslibatoonid

200 g võid
4 spl vedelat mett
150 g pruuni suhkrut
350 g kaerahelbeid (või 200 g täistera kaerahelbeid ja 150 g kiirkaerahelbeid)
150 g kuivatatud puuvilju, pähkleid ja seemneid
maitse järgi maitseaineid - kaneeli (kuni 2 tl), jahvatatud ingverit (0,5 tl) ja/või muskaatpähklit (1 tl)

Kuumuta ahi 150 kraadini.
Pane mesi, suhkur ja või laiema põhjaga potti keskmise tugevusega kuumusele. Sega aegajalt kuni või on sulanud ja kogu segu mullitab ja on karamelli värvi.
Vahepeal tükelda kuivatatud puuviljad ja pähklid, et nad oleksid kõik enam-vähem ühesuurused tükid.
Võta pott tulelt ning lisa sinna kaerahelbed, puuvilja-pähkli segu ja maitseained. Sega korralikult läbi.
Pane üks suur supilusikatäis segu igasse silikoonist muffinivormi augukesse ning patsuta ühtlaseks ja tihedaks. Küpseta 35-40 minutit kuni pind näeb välja ilus kuldne. Lase 15 minutit jahedas kohas jahtuda, võta õrnalt müslibatoonid vormist välja ja lase lõplikult maha jahtuda. Pane umbes pooleks tunniks külmkappi.
Samal ajal sulata veevanni kohal šokolaad (omal maitsel, kas tume-, piima- või valge šokolaad) ja pista ükshaaval müslibatoonid poolenisti sisse. Pane küpsetuspaberile ja lase šokolaadil ära hanguda. Eelmada küpsetuspaberi küljest ja säilita jahedas, õhukindlalt suletavas nõus. Säilib kuni kaks nädalat. Sellest koguset saab umbes 24 tükki.

Eriti mõnus ja natuke jõulune maitselisa 150 g kuivatatud puuviljade asemel oleks selline, kui riivida segusse kolme apelsini koor pluss 50 g rosinaid.

Allikas: Jamie Oliver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar